Факультет обліку та податкового менеджменту

Шановні колеги та студенти! Ми раді повідомити вас про наші нові досягнення на шляху вдосконалення та підвищення рівня освіти у сфері бухгалтерського обліку та аудиту на обліково- економічному факультеті24 Червня 2016р.

На початку 2016 року кафедра обліку підприємницької діяльності  від  імені ДВНЗ «КНЕУ імені Вадима Гетьмана» уклала меморандум про співробітництво з представництвом Асоціації дипломованих сертифікованих бухгалтерів (the Association of Chartered Certified Accountants, скорочено - АССА) в Україні, країнах Прибалтики та Кавказу. ACCA - це глобальна асоціація професіоналів в області фінансів і обліку, мета якої  запропонувати найкращі кваліфікації для тих, хто прагне до успішної кар'єри в області обліку, аудиту, фінансів і менеджменту. Кваліфікація АССА орієнтована на фінансових директорів, головних бухгалтерів, внутрішніх і зовнішніх аудиторів, фінансових аналітиків, а також студентів вищих навчальних закладів, які бажають отримати професійну освіту.

Результатом спільної роботи нашого ДВНЗ та АССА стала акредитація магістерської програми обліково-економічного факультету «Облік і аудит в управлінні підприємницькою діяльністю» на заліки за такими іспитами базового рівня кваліфікації  ACCA:

F1 «Роль бухгалтера в бізнес-середовищі (Бухгалтер і бізнес)»;

F2 «Управлінський облік»;

F3 «Фінансовий облік»;

F4 «Корпоративне право»;

F7 «Фінансова звітність».

Цей факт підтверджується офіційним листом від АССА, а також відповідним сертифікатом, який отримала кафедра обліку підприємницької діяльності. 

Наступним кроком співпраці стало підписання між КНЕУ (відповідальна особа Бондар М.І., завідувач кафедри обліку підприємницької діяльності) та відповідним департаментом АССА спеціальної додаткової угоди «Aссelerate» («Прискорення».) Ця угода надає студентам магістерської програми, що акредитована АССА, цілу низку таких унікальних переваг:

- реєстрація на кваліфікацію АССА до завершення навчання в університеті;

- безкоштовне отримання п’яти заліків іспитів АССА;

- звільнення від щорічного внеску студента у 1-й рік після реєстрації (сплата цього внеску у повному обсязі розпочинається з 2-го року).

Співпраця з такої всесвітньовідомою професійною організацією як АССА має переваги для всіх її учасників. Отримання акредитації, насамперед, підтверджує, що магістерська програма «Облік і аудит в управлінні підприємницькою діяльністю» обліково-економічного факультету в повній мірі відповідає міжнародним стандартам навчання в сфері бухгалтерського обліку Міжнародної федерації бухгалтерів (IFAC), що виступає  ознакою її якості. Знання, отримані в студентами під час навчання, відповідають сучасним вимогам роботодавців. Крім того, можливість отримати зазначені вище заліки у пільговому режимі створює для наших випускників конкурентні переваги в подальшій професійній діяльності.

Додаткові матеріали: